top of page

Blomkål som pizza

Writer's picture: Christina MoseChristina Mose


Nem måde at få Blomkål ind på hitlisten. Blomkål kan være en svær størrelse, at få på menukortet, men denne opskrift gør det svært at sige nej.


Det er nemt at lave disse blomkåls ”pizza” stykker, og man glemmer helt hvor sundt det er.

 

Ingredienser:

  • 1 blomkålshoved

  • olivenolie til pensling

  • 1 spsk. oregano

  • ca. 110 g mozzerella

  • 1 håndfuld basilikumblade

  • 5 soltørrede tomater (her brugt dem der ligger i olie)

  • tomatsauce


Tomatsauce:

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 spsk. olivenolie til stegning

  • 1 rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk. gurkemeje

  • 1 tsk. chiliflager (kan undlades)

  • 1 tsk. oregano ell. lign.

  • salt & peber

 

Fremgangsmåde:

  • Lav først tomatsaucen - varm en gryde om og kom olien i.

  • Tilføj løg og steg 1-2 min, kom oregano og gurkemeje ved og rør rundt.

  • Blend tomaterne og kom dem i gryden, sammen med presset hvidløg.

  • Lad saucen koge op, og smag til med salt og peber.

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  • Lad saucen stå og simre, uden låg men du ordner blomkålen.

  • Skyl blomkålshovedet, og skær det i skiver på ca. 1 cm.

  • Læg stykkerne på et ark bagepapir og pensle dem med olivenolie.

  • Drys oregano på den smurte blomkål, og stil det i ovnen på bageplade eller bagestål/pizzasten.

  • Giv blomkålen 7 min. i ovnen - så det kan anes der kommer farve i kanterne.

  • Tag pladen med blomkål ud af ovnen og påfør tomatsauce, mozzarella, basilikum blade og de soltørrede tomater skåret i mindre stykker.

  • Nu stilles pladen med blomkål igen i ovnen i ca. 5 min, så osten smelter helt og får lidt farve - done.

  • Pizza blomkålen er bedst varm, men kan spises kold.

 
 

Stykkerne kan spises som snack eller som tilbehør til kylling, frikadeller, salat…..


Blomkålen bliver ikke blød, og har ikke den karakteristiske dominerende blomkåls smag, som for nogen kan være en udfordring…..prøv opskriften, du bliver overrasket - og så er det sundt.









67 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page