Blomkålsris
- Christina Mose
- Jan 28, 2021
- 1 min read
Updated: Feb 11, 2021

Blomkålsris er et godt alternativ til almindelige ris eller faktisk blander jeg ofte de to. Hvorfor skal man vælge blomkålsris ? - for at få mere grønt på en nem måde, men også for at få en grøntsag ind i måltiderne, der måske ikke er lige nem at få spist for alle.
Risene bruges til som tilbehør til alle retter, er dog mest neutrale sammen med en sammenkogt ret, chili con carne, boller i karry...
En anden god ting er, at det tager ingen tid at lave.
Ingredienser:
½ råt blomkålshoved
Fremgangsmåde:
Vask blomkålen i koldt vand, og skær den i mindre buketter sammen med noget af stænglen.
Kom blomkålen i en skål eller foodprocessor, og blend blomkålen til mindre stykker (ris).
Nu de klar til at spise.
Risene kan opbevares i køleskab, i bøtte med låg, hvis det hele ikke bruges.
Vil man give risene lidt smag, kan man vende buketterne i 1 spsk. peanutbutter ind de blendes
Comments