top of page
  • Facebook
  • Instagram

Bløde boller

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Jan 14, 2021
  • 2 min read

Updated: Feb 11, 2021



Disse boller er ikke til at komme udenom, hvis man holder af brød. Bløde boller, bamseboller...kært barn har mange navne.


Bollerne kan bruges som morgenmad/brunch, til madpakken, som fødselsdagsbollen, endda i et nødstilfælde som burgerbolle eller bare fordi man lige havde lyst. I alle situationer virker denne bolle, undtagen hvis man søger fuldkorn.

 

Ingredienser:


  • 5 dl lunkent vand

  • 2 æg

  • 25 g gær

  • 35 g sukker

  • 50 g smør/plantesmør

  • 900 g hvedemel

  • 15 g salt

(1 æg til pensling)

 

Fremgangsmåde:


  • Kom de 5 dl lunket vand i en skål (hvis du har en røremaskine så denne skål)

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter æg og sukker og rør det rundt.

  • Kom nu mel og salt i massen, gem evt. lidt mel.

  • Brug evt. røremaskine til at blande det hele godt sammen, kom det sidste mel i, til dejen er glat

  • Tilfør nu fedtstof/smør og ælt dejen til der opnås gluteneffekt (ca. 10 min).

Gluteneffekt er når dejen slipper skålens sider, og der kan antydes strenge i dejen. Det giver en lækker luftig, blød og let bolle. Dejen må dog ikke blive for varm, så den ødelægges.

  • Stil dejen til at hæve i min. 1 time eller til den har opnået dobbelt størrelse.

  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den ud i 20 lige store stykker.

  • Alle stykkerne samles i bunden, og de trilles med hulhånd mod bordpladen så overfladen bliver ensartet.

  • Bollerne lægges på en stor bageplade med bagepapir, og stilles til at hæve i 1-2 timer (tildækket) til de er min. blevet dobbelt så store, så de nu rør hinanden.

  • Ovnen tændes på 200 grader varmluft.

  • Pensel nu bollerne blidt med et godt lag æg.

  • Kom pladen med boller i den varme ovn, og bag dem i 10-15 min. eller til de er flotte gyldne.

  • Nå de er færdige sættes de på en rist til afkøling, det er vigtigt der er luft under dem, så der ikke dannes kondens i bunden.

 
 

Disse bløde boller er oplagte, at komme i fryseren, da de er lige så gode når de tør op. Man kan vælge, at give dem meget kort i microovnen (hvis man har lidt travlt), eller på 150 grader i forvarmet ovn i ca. 5 min.



Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page