Kartofler er indbegrebet af dansk spise, og de kan laves på så mange måder. Jeg laver ofte kartofler i ovnen, og gerne som både. Det kræver ikke meget arbejde, og det smager virkelig godt. Man kan vælge at krydre dem f.eks. med timian eller den klassiske salt udgave med et strejf af paprika, som her vist.
Ingredienser:
1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie eller raps ell. smeltet smør
1 tsk. paprika
1 spsk. salt
(3-4 portioner)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne rene med vand.
Skær kartoflerne i både, og kom dem i en pose eller beholder.
Tilføj olie/smør samt paprika, og bland kartoflerne rundt (ryst posen), på den måde bliver alle både smurt.
Tag en bradepande, læg et stykke bagepapir, og bred kartoflerne ud.
Stil bradepanden med kartoflerne midt i ovnen.
Efter 15 min. i ovnen, strø salt over kartoflerne.
Giv kartoflerne 10 - 15 min. mere - eller til de er lækre gyldne.
Kartoflerne er gode som tilbehør til burger, kylling, salat….eller bare soḿ snack. Det bedste er, at det er nemt at lave og sundt.
Comments