Pandekager - bløde og lækre
- Christina Mose
- Feb 16, 2021
- 1 min read

Har du bare lyst til de lækreste pandekager, som man husker dem allerbedst, så er dette opskriften du skal lave.
Hvis man bager pandekagerne på middel varme, opnår man, at de bliver bagt inden i og løfter sig (bobler), samt der opnås en fast skorpe/farve, så de er nemme at vende, men også pæne at se på - det betyder jo også noget.
Ingredienser:
2 æg
2 spsk. sukker (45 g)
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ dl hvedemel (85 g)
2 dl mælk
lille drys salt
25 g smør (smeltet)
smør/fedtstof til stegning
(portion til 7-8 stk.)
Fremgangsmåde:
Kom æg og sukker i en skål, og pisk det godt sammen evt. med en elpisker.
Tilføj vaniljesukker og rør lidt mere, mens du kommer det smeltede smør i massen.
Kom øvrige ingredienser i skålen, og pisk det hele sammen til en lækker tynd dej.
Lad gerne dejen stå og trække i 15 min
Varm en pande op, kom fedtstof på, når det er smeltet påføres dejen med en øseske
Skru ned til middel varme, og vend pandekagerne når de er bagt på den ene side.
Pandekagerne er klar til at vende, når dejen bliver fast på siden der vender opad. På middel varme, opnår man at de ikke bliver brændte, så hav tålmodighed.
I denne opskrift er der brugt smør, hvilket er lidt luksus - det kan undlades.
Pandekagerne kan spises både varme og kolde. Bliver alle ikke spist, kan de fryses eller opbevares i køleskabet. Og så er der super hurtig snack til en anden dag.
Comments