top of page
  • Facebook
  • Instagram

Pølsehorn - nemme & lækre

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Apr 19, 2023
  • 2 min read

Der er taget udgangspunkt i min signatur opskrift, da den er simpel, nem og virkelig god. Surdejen er skiftet ud med gær, hvilket gør at der er mindre ventetid inden de kan bages - kan spises.



 

Ingredienser:


15 g gær opløst i lidt lunkent vand

320 g vand

300 g hvedemel

100 g manitoba mel (hvedemel eller anden mel kan anvendes)

15 g salt


10 kyllingepølser (andre slags pølser bruges efter eget ønske)

Ketchup


Foldeteknik anvendt.

 

Fremgangsmåde:


  • Opløs gæren i vandet.

  • Tilføj mel og salt.

  • Rør det hele sammen på røremaskine til gluten effekt opnås (dej slipper skålens kant) - *foldeteknik kan også anvendes, det tager dog lidt ekstra tid ift. gluten effekten

  • Kom dejen i en beholder, smurt med lidt smagsneutral olie eller olivenolie.

  • Dæk beholder til med låg eller film.

  • Lad dejen stå 1 times tid på køkkenbordet, hvis foldeteknik anvendes foldes der to gange med 30 min mellemrum

  • Tænd ovnen på 200 grader (180 hvis varmluft).

  • Hæld dejen ud på et meldrysses bord, og rul dejen ud med en kagerulle, til den er ca ½ cm tyk. tag et af pølsestykkerne, mål og skær dejen ud herefter.

  • Læg pølsen 2 cm inde på dejen, læg en ketchupstreg bag pølsen og fold dejen over, skær dejen ved samling, og læg pølsehornet på en bageplade med bagepapir - næste. Jeg fik 10 styk ud af denne mængde dej.

  • Lad hornene hæve en halv time til en time.

  • Rør et æg sammen og pensl pølsehornene, klip derefter huller i dejens top - ned til pølsen. Kom derefter pølsenhornene direkte i ovnen.

  • Bagetid er ca. 18 min, alt efter ovnen - de skal have en flot mørk gylden farve, så er de færdige.

  • Afkøles på en rist, så dannes der ikke kondens på bunden af bollerne.

 


 

Pølsehornene kan sagtens fryses.


Lidt tips..


*Foldeteknik - æltning uden røremaskine. opløs først gær i vandet, derefter blandes mel og salt i til samlet masse. Dejen stilles til hvile 30 min. med låg/film over for at holde på fugten. Så skal der foldes, som består i at man tager fat i dejen og trækker den over i modsatte side, “kør” med uret rundt og tag fat og træk over (som om det er fire hjørner) - på med låg/film igen, og lad dejen stå i 45 min. - og gør så det samme igen med at folde. Lad dejen stå i 30 min, hvorefter den er klar til at rulle ud.



Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page