Pølsehorn - nemme & lækre
- Christina Mose
- Apr 19, 2023
- 2 min read
Der er taget udgangspunkt i min signatur opskrift, da den er simpel, nem og virkelig god. Surdejen er skiftet ud med gær, hvilket gør at der er mindre ventetid inden de kan bages - kan spises.

Ingredienser:
15 g gær opløst i lidt lunkent vand
320 g vand
300 g hvedemel
100 g manitoba mel (hvedemel eller anden mel kan anvendes)
15 g salt
10 kyllingepølser (andre slags pølser bruges efter eget ønske)
Ketchup
Foldeteknik anvendt.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet.
Tilføj mel og salt.
Rør det hele sammen på røremaskine til gluten effekt opnås (dej slipper skålens kant) - *foldeteknik kan også anvendes, det tager dog lidt ekstra tid ift. gluten effekten
Kom dejen i en beholder, smurt med lidt smagsneutral olie eller olivenolie.
Dæk beholder til med låg eller film.
Lad dejen stå 1 times tid på køkkenbordet, hvis foldeteknik anvendes foldes der to gange med 30 min mellemrum
Tænd ovnen på 200 grader (180 hvis varmluft).
Hæld dejen ud på et meldrysses bord, og rul dejen ud med en kagerulle, til den er ca ½ cm tyk. tag et af pølsestykkerne, mål og skær dejen ud herefter.
Læg pølsen 2 cm inde på dejen, læg en ketchupstreg bag pølsen og fold dejen over, skær dejen ved samling, og læg pølsehornet på en bageplade med bagepapir - næste. Jeg fik 10 styk ud af denne mængde dej.
Lad hornene hæve en halv time til en time.
Rør et æg sammen og pensl pølsehornene, klip derefter huller i dejens top - ned til pølsen. Kom derefter pølsenhornene direkte i ovnen.
Bagetid er ca. 18 min, alt efter ovnen - de skal have en flot mørk gylden farve, så er de færdige.
Afkøles på en rist, så dannes der ikke kondens på bunden af bollerne.
Pølsehornene kan sagtens fryses.
Lidt tips..
*Foldeteknik - æltning uden røremaskine. opløs først gær i vandet, derefter blandes mel og salt i til samlet masse. Dejen stilles til hvile 30 min. med låg/film over for at holde på fugten. Så skal der foldes, som består i at man tager fat i dejen og trækker den over i modsatte side, “kør” med uret rundt og tag fat og træk over (som om det er fire hjørner) - på med låg/film igen, og lad dejen stå i 45 min. - og gør så det samme igen med at folde. Lad dejen stå i 30 min, hvorefter den er klar til at rulle ud.
Comments