Snobrød - god og nem dej
- Christina Mose
- Feb 15, 2021
- 1 min read

Snobrød er altid et hit især sammen med børn.….det kan en masse - man er sammen om noget, og alligevel skal man bage sit eget brød. Hyggen omkring bålet, hvor man ofte taler om andre ting end inde ved spisebordet.
Denne opskrift er god, da dejen både er nem at lave, god at håndtere for alle og så smager den godt.
Ingredienser:
25 g smør (jeg bruger plantesmør, det virker)
20-25 g gær
2 ½ dl. lunkent vand
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
400 g hvedemel (anden mel kan bruges eller blandes - tipo, manitoba)
(portion til 5-6 brød)
Fremgangsmåde:
Smelt smør, tilføj vand og hæld væsken i en skal.
Opløs gæren i den lune væske (lillefingervarmt).
Kom salt, sukker, mel i skålen - og ælt dejen til der opnås gulten-effekt (den slipper skålens kanter) - der kan æltes i røremaskine eller med armkræfter på bordet.
Der kan justeres med med lidt mel undervejs, hvis dejen virker for tynd.
Del dejen ud i passende stykker (5-6 dele), læg stykkerne på et meldrysset spækbræt eller plade, og lad dem hæve under “låg” eller noget film over, så fugten ikke forsvinder fra dejen og der kommer en kedelig skorpe på overfladen.
Nu er det nemt at transportere dejen med ud til bålet, og man rør kun ved sit eget, når der er delt i stykker - klar til brug.
Man kan sagtens gemme overskydende dej til dagen efter (eller mere), det er optimalt i køleskab med låg/film over, så fugt holdes i dejen.
Hvis der ikke skal lave flere bål, og har dej tilbage, så kan der fint lave boller eller brød af den overskydende dej.
Commentaires