Sprøde brødcroutoner
- Christina Mose
- Jan 29, 2021
- 1 min read
Updated: Feb 11, 2021

Croutoner er som det tredje krydderi på en salat, suppe eller til tapasbordet. De smager bare godyt. Croutoner kan laves fra alle typer af brød/boller, teksturen kommer selvfølgelig til at afhænge lidt heraf. Så nemt at lave denne delikatesse.
Ingredienser:
1 stor bolle
2-3 fed hvidløg (kan undlades)
2 spsk. olivenolie
salt
(til 2 portioner)
Fremgangsmåde:
Skær brødet i passer tern, pil hvidløget.
Varm en pande op til høj varme og kom brødet på.
Hæld derefter olien over brødet, og vend det rund, mens der skrues lidt ned for varmen.
Pres hvidløget på panden, og vend brødet igen.
Croutonerne er færdige når de er brune/gyldne på overfladerne.
Smag til med salt, og læg croutonerne på et stykke køkkenrulle ell. lign. for, at suge evt. overskydende olie - så de bliver sprøde.
En fin tanke at kunne anvende "gammelt" brød, så det ikke går til spilde - det bliver bestemt ikke dårligere af den grund.
Hvis man ikke er til hvidløg kan denne undlades. Der kan også bruges andre krydderier - den neutrale udgave er faktisk også ret god.
Croutonerne kan snildt opbevares i i en beholder med låg, hvis alle ikke bruges på een gang - optil 1uge.
Comments