top of page
  • Facebook
  • Instagram

Sprøde brødcroutoner

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Jan 29, 2021
  • 1 min read

Updated: Feb 11, 2021



Croutoner er som det tredje krydderi på en salat, suppe eller til tapasbordet. De smager bare godyt. Croutoner kan laves fra alle typer af brød/boller, teksturen kommer selvfølgelig til at afhænge lidt heraf. Så nemt at lave denne delikatesse.

 

Ingredienser:

  • 1 stor bolle

  • 2-3 fed hvidløg (kan undlades)

  • 2 spsk. olivenolie

  • salt

(til 2 portioner)

 

Fremgangsmåde:

  • Skær brødet i passer tern, pil hvidløget.

  • Varm en pande op til høj varme og kom brødet på.

  • Hæld derefter olien over brødet, og vend det rund, mens der skrues lidt ned for varmen.

  • Pres hvidløget på panden, og vend brødet igen.

  • Croutonerne er færdige når de er brune/gyldne på overfladerne.

  • Smag til med salt, og læg croutonerne på et stykke køkkenrulle ell. lign. for, at suge evt. overskydende olie - så de bliver sprøde.

 
 

En fin tanke at kunne anvende "gammelt" brød, så det ikke går til spilde - det bliver bestemt ikke dårligere af den grund.


Hvis man ikke er til hvidløg kan denne undlades. Der kan også bruges andre krydderier - den neutrale udgave er faktisk også ret god.


Croutonerne kan snildt opbevares i i en beholder med låg, hvis alle ikke bruges på een gang - optil 1uge.

 

Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page