top of page
  • Facebook
  • Instagram

Tips - gem din dej

  • Writer: Christina Mose
    Christina Mose
  • Feb 19, 2021
  • 1 min read


Vidste du, at du nemt kan gemme din dej eller lave den flere dage i forvejen ? Det kan man snildt, og med rigtig godt resultat.


Jeg fik en dag lavet for meget snobrødsdej, og surt at skulle smide det ud, så det kom i en skål med låg, og på en hylde i køleskabet. 3 dage efter tog jeg det ud 1,5 time før, jeg kom det i ovnen til kuvertflutes….nemt friskbagt brød ;)

 

De 3 vigtige ting når dej gemmes:

  • gem altid i lufttæt beholder, så fugt bliver i dej

  • kom den i køleskabet, det nedsætter processer og sætter dejen på standby

  • tag dejen ud af køleskab 1 -2 timer før bagning, så den kan “vågne op” evt. hæve lidt

 

Det kan gøres med alle typer dej, og god måde, hvis man gerne vil planlægge en dag med friskbagt brød men ikke har tiden eller hindre madspild….


Tvivl om dejen stadig er god efter flere dage på køl - lugt til den, må ikke lugte for sur eller gæret. Det kan også ses, hvis den hæver er den god nok.


Held & lykke.


Comments


Mit nyhedsbrev

Gå ikke glip af gode tips og opskrifter

Tak for tilmelding

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Christina T. Mose

bottom of page